tisdag 19 november 2013

Brandövning

Idag har vi haft brandövning på förskolan men först...

.... Var Sälarna på utflykt. Idag gick promenaden till Brandbils lekplatsen. De pratade om vem som kör brandbilen och vem som släcker elden. Sedan pratade de också om vad man ska tänka på om det börjar brinna på förskolan eller hemma.


Här leker de brandkår och brandmän


Wow, de åker till och med ner på brandstången som riktiga brandmän 



Här är deras kompisar som lär dem om eld - Ellie och Jonas!!


Även Nyckelpigor och Lamm har lärt sig mer om vad som är viktigt att tänka på om olyckan skulle vara framme och det börjar brinna!

Sååå idag, efter lunchen går plötsligt brandlarmet....


Det tjuter högt och barnen går lugnt ut till grinden som är vår första mötesplats. En fröken tar det första ansvarskortet där det står att hon ska ta närvaropärmen och räkna in alla barnen. En fröken tar ansvarskortet två som det står att hon ska larma brandkåren på, och tredje fröken tar sista kortet som heter "siste man", dvs den som metodiskt ska gå igenom huset och se till att ingen gömmer sig kvar! 

Vår mötesplats är ute på ängen där vi återigen räknade in alla barnen. Alla barnen var jätteduktiga och ingen blev rädd eller orolig utan hade koll på vad de skulle göra. (Brrrrrrrrrrrrrrr vad kallt det var utan jacka..)


Vi har brandövning med alla barnen två gånger per år, vilket är viktigt så att de behåller lugnet och lär sig hur viktigt det är att man inte gömmer sig utan följer med de vuxna ut. Vilken tur att det bara var övning så att inte den riktiga brandbilen behövde komma....


Prata gärna med barnen om var Er mötesplats ska vara hemma och vad man ska tänka på om det börjar brinna hemma. Att lära dem ringa 112 - vi lär dem att peka på munnen (= 1), näsan (=1) och båda ögonen (=2)














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar