torsdag 30 januari 2014

Tema kickoff

Idag har vi haft Tema Kick Off!! Denna termin har vi valt tema "Barnens inflytande"

Vi har under dessa veckor som gått sen terminen började observerat, lyssnat och pratat med barnen för att höra vad deras intresse är och vad de vill jobba med för tema denna termin. Då grupperna har skilda åsikter om vad de vill göra så valde vi att denna termin blir helt enkelt barnen som bestämmer!! Förskolans läroplan (Lpfö 98) säger;

Barns inflytande
"I förskolan läggs grunden för att barnen ska förstå vad demokrati är. Barnens sociala utveckling förutsätter att de alltefter förmåga får ta ansvar för sina egna handlingar och för miljön i förskolan. De behov och intressen som barnen själv på olika sätt ger uttryck för bör ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen av den pedagogiska verksamheten."


Så idag var det gemensam Kick Off och alla grupperna hade ett litet framförande för sina kompisar och fröknar på vad just deras tema ska vara och sen fick de andra gissa vad det kunde handla om! Spännande!!!



MYRORNA

Sjöng om elefanter för de älskar DJUR  i alla former och vill lära sig massor mer om dem!




LAMMEN
Sjöng  om "Valpen min" för de tycker det är jättespännande med HUSDJUR och vill lära sig mer om dem!



NYCKELPIGORNA & SÄLARNA
Fröken Pernilla är en Alien och i fönstret hänger en rymdraket och en astronaut... För de tycker det är superspännnade att prata om PLANETER och RYMDEN och vill lära sig allt om det!!












Efter det berättade fröken Mona, utklädd som en "gammal tant" med hatt och handväska, att hon inte alls skulle vara med på temat för hon har fått nytt jobb... Imorgon jobbar hon sin sista dag hos oss på Kämpingestugan för sen ska hon njuta av.... det goda PENSIONÄRSLIVET!! Hon ska läsa tidningen läääänge på morgonen, dricka kaffe med sin man, fika hela tiden och bara lata sig! Hahahaha! Hon berättade för barnen att hon minsann är jäääääättegammal och när hon var liten fanns det ingen TV och man hade ingen egen frys hemma utan om man hade frysmat fick man hyra ett frysfack i speciella hus. För att fira att man som tur var slipper det nu och att vi har lyxen att kunna ha hela frysen hemma med glass hade hon med sig glass som alla glatt mumsade i sig!! Tokiga Mona!



Lycka till Mona! Vi kommer sakna dig massor!!! Massor av kramar från oss alla!!!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar