tisdag 19 januari 2016

Ekorrn satt i granen

Myrbarnen visar just nu ett stort intresse för våra ekorrar som bor i grannens höga tallar. Nästan dagligen tittar de på hur ekorrarna klättrar runt och hoppar från tallegren till tallegren...För att introducera detta tema så spelar fröken Lotta upp en liten teater som handlar om "Ekorren som satt i grannen och skulle skala kottar... han får plåster, beska piller och bandage om den långa ludna svansen... Sen får han vila i sängen..."

Fortsättning följer...

(Tyvärr hade den riktiga gosedjursekorren gått och gömt sig dagen till ära så kaninen fick vara stand- in men en låååång svans fick han...)





Oj Oj Oj vad spännande!



Lammen har idag haft en egen "Lammdag" med lite skolförberedande aktiviteter som alla 5 åringar ääääälskar! Först hade de samling med upprop.Viktigt att varje dag få bli "synlig" och sedd bland sina kompisar och de håller koll på vem som är sjuk eller ledig bra. De sjöng Imse Vimse Spindel på:

* Svenska
* Norska
* Danska

Det är viktigt att ha modersmålsaktiviteter för att stärka sin kulturella identitet och så kul för kompisarna att lära sig ett annat språk och att låtarna låter så lika mellan våra nordiska språk.

Här letar de efter sin första bokstav i sitt Namn... inte helt enkelt kanske att lära sig ljuda

OOOOOOO
TTTTTTTT
SSSSSSS



Efter en liten fruktpaus läste de sedan boken om "A"


Sedan skulle de färglägga det som rimmade och en bild skulle bort

Hatt - Katt
Ko - Sko
Hus-Mus
Ask - Mask











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar