söndag 14 februari 2016

Alla Hjärtans dag

TACK alla söta fina för att ni kom på vårt Drop-in i torsdags. Mycket välbesökt där ni alla fick chansen att titta på vad vi pysslar med på förskolan just nu och lite om vad alla barnen tänker på då vi pratar om K Ä R L E K & Empati. För er som inte kunde komma kan vi berätta att vi även passade  på att ha ett litet vernissage där barnen visade upp lite av de saker de gjort.





Myrorna jobbar med Ekorrar. 


Katterna jobbar med Fåglar och har gjort Talgoxar.


Lammen och Igelkottarna har gjort Hjärt-Möss


Alla barnen på Kämpingestugan arbetar med vår värdegrund C A R E som vi får in bra på lite olika vis i alla olika åldersgrupper. Vi utgår bland annat från ett läromedel som vi precis köpt in som heter "Snick och Snack - Vännerna i Kungaskogen
Materialet är fyllt med dramaövningar, sång, musik, matematik, språk, natur m.m Mycket bra och spännande!!


Vi visade också en liten iMovie från varje grupp och Lammen hade provat att jobba med QR koder som våra besökare fick se och lyssna på. 

FOTNOT: En QR kod är en avscanningsbar kod kopplat till en länk på internet. Laddar man ner en app med en kodavläsare till sin I-Pad el smartphone kan man läsa av koden och bli direktlänkad till ex filmer o hemsidor

Att arbeta med QR koder i förskolan är ett sätt att få barnen nyfikna på teknik på ett roligt och spännande sätt. Eftersom ingen vet vad som döljer sig bakom koden så är det alltid ett nytt överraskningsmoment :-)



Barnen hade bakat HJÄRTE bullar tillsammans med Linda som vi bjöd på med Philadelphiaost och hemmagjord jordgubbssylt! 


Ha en superhärlig ALLA HJÄRTANS DAG!!!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar