tisdag 1 mars 2016

Veckans sol

Som ett av våra Kvalitetsmål detta år är att arbeta med vår värdegrund CARE lite extra. Ett arbete vi såklart alltid håller på med men just nu som sagt extra fokus. Vi har tidigare berättat att vi arbetar med Värdegrundsmaterialet "Snick och Snack - vännerna i Kungaskogen" och att barnen på Stranden sidan gjort en stor kompissol om hur man ska vara mot varandra för att vara en fin och bra kompis. Nu hade pedagogerna tänkt ut att varje vecka ska ett barn utses till veckans kompis men barnen tyckte inte det var ett bra namn utan de vill att man skulle bli utnämnd till;

"VECKANS SOL"

Såklart man ska bli... har man en kompissol med kompisregler så är det ju ett självklart namn. De är finurliga dessa barnen :-)

Alla barnen kommer bli veckans sol och denna vecka började vi med......
Pratade mycket om att det spelar ingen roll när och vem som börjar - ALLA barnen ska få bli uppmärksammade efter sina positiva och fina egenskaper. Finns liksom ingen ordning på vem som börjar. Barnen klurade och klurade innan de valde vad de tycker om just denna fina och snälla "Sol"



Så här säger värdegrundsmaterialet om EN BRA KOMPIS



Och här har vi vår fina KOMPISSOL som barnen tidigare tagit fram regler kring :-)

Oj Oj så här glad, stolt och nöjd känner man sig när man får höra hur mycket alla tycker om en och att man är en riktigt bra kompis! Spännande att höra hur barnen vågar säga fina saker om varandra och vi kan tänka oss att de vågar säga mer och mer ju fler gånger de provat. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar