onsdag 15 maj 2013

En dagens tack!

Onsdagen har sett ut ungefär såhär....

Efter frukost var det övning inför sommarföreställningen 28 maj. Detta sker i blandgrupper och är väääääldigt hemligt :-) Därefter var det utelek på gården som vanligt för de barn som inte sover! Vi har förmånen att denna vecka ha en underbart lekfull praktikant som är fullkomligt älskad av alla barnen. Väldigt många av barnen cyklar, leker kurragömma och spelar fotboll med honom heeeeeeela dagarna!    

& det är väldigt viktigt att göra många mål...

& jisses vad spännande det var ett tag... först kom farbror Polisen med sirenerna på och (enligt barnen) bovar i randiga kläder i bilen (dem såg inte undertecknad kan jag säga) En kort stund efter kom ambulansen & den också med sirener på. Jisses vad barnen studsade och hoppade upp och ner av spänning. Vi har ju världens bästa och tryggaste staket där man lugnt kan stå och titta på allt spännande som händer i "världen utanför":-)

Efter lunch valde några barn att vara inne i ateljén och måla sommartavlor & ett gäng var i matteverkstaden men det fick vi inget kort på idag då fotografen var utomhus och.....

PLANTERADE!!!!! Här lägger barnen i sockerärtor....

...och här morötter och sallad....

Nu får vi hålla tummar & tår att det börjar växa där också...

Sockerärtor! Måste fixa blomsterpinnar el likande så de kan klättra fritt!

Morötter!

...och lite sallad. Vi försökte lägga dem i olika fåror men med den vinden vi haft i dag finns risken att det blivit liiiite blandad... jaja det märker vi väl när det börjar gro...

Lagom till mellanmål kom alla barnen ut så att vi kunde äta ännu ett mellanmål ute. Ljuvligt, ljuvligt! Att dricka mycket vatten är viktigt när det är varmt ute , finns det något godare? Livets dryck :-)

Vissa blev så svettiga så kepsen fick vila lite....
Hhhhmmm i bakgrunden kan man skåda en fröken som är ute på vägen för att hämta fotbollen som blev sparkad över vårt höga,  höga staket. Att det ens är möjligt för våra små barn.... (& en liten stund efter hamnade den hos grannen och där ligger den ännu...)



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar