tisdag 7 juni 2016

Sommarfest 2016

Idag var det äntligen dags för årets upplaga av Kämpingestugans  Sommarfest

Gården var finfint pyntad dagen till ära som sig bör! Dagens tema på Sommarfesten var "Vännerna i Kungaskogen" Hela terminen har barnen läst, lyssnat på och arbetat med sagan om Snick och Snack och vännerna i Kungaskogen som är ett värdegrundsmaterial som bygger på temat "att vara schysst och en bra kompis" och den tar ställning mot mobbing och utanförskap.

I arbetet under terminen har barnen då arbetat med vår värdegrund (CARE) samt viktiga likabehandlingsfrågor men även naturkunskap då barnen lärt sig om olika djur; bland annat kaniner, rävar, ekorrar, igelkottar och älgar, allt på en och samma gång.



Dagens föreställning tog som sagt avstamp i sagans värld och handlade om att vara en bra kompis och låta alla vara med och leka.









Gripande och sorgligt framträdande av Bitis sång "Ingen vill leka med mig" utan ett öga torrt!

Som tur var ett lyckligt slut på sången då det framgår klart att alla är överens om att djuren i skogen inte var snälla, man ska ju inte retas och det är inte kul när man inte får vara med... ALLA ska såklart få vara med!!!

Älgvis - skogens konung - tröstar Bitis och berättar för de andra djuren om den gyllene reglen

"Var mot andra såsom du vill att andra ska vara mot dig" 



Sist men inte minst så var det dags för avtackning av våra blivande förskoleklassare. Med en tår i ögat är det snart dags för oss att säga Hej Då till dessa underbart fina barn som vi har haft glädjen (& äran) att få följa under så många år. Som med andra studenter fick de studentmössa, plakat och ros om halsen och vi säger stort Lycka till och tack för att ni förgyllt våra dagar på förskolan. Vi kommer sakna er så!!! 

Glöm inte oss för vi kommer aldrig glömma Er!!




Stort TACK vill jag som förskolechef också rikta till Kämpingestugans alla fantastiska pedagoger & kock (som inte lyckades fastna på bild) för allt ert fantastiska jobb och att Ni än en gång lyckats med att ordna en fantastisk tillställning och fest utöver det vanliga. TACK alla söta fina! 



Precis som vännerna i Kungaskogen  sagan avslutades kvällen med ett fantastiskt dignande TÅRTKALAS!! 




Såååå många mumsiga tårtor av alla de slag och vi trodde aaaaldrig att vi skulle kunna äta upp dem men till slut fanns nästan bara smulor kvar! MUMS!!!

Stort TACK till alla er som ställde upp och bakade alla dessa fantastiska tårtor!!!
Tack Tack Tack








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar