torsdag 9 oktober 2014

Tema Närmiljö

Men asså dessa ljuvliga underbaringar... Ombytta till gympakläder och allt :-) Idag var det ännu en fantastisk dag med rörelse tillsammans med de superduktiga Lammen och Igelkottarna. Idag hade de hinderbana på menyn och sedan lekte de den populära leken "Hundens ben"- hemma på förskolan, hemma i vår lärmiljö och närmiljö...






Och våra söta små Myror gav sig idag iväg på en "regnutflykt"... njae inte så att det vräkte ner men lite regn kom det allt... Idag begav de sig till Almaregården för att hälsa på Hönorna men se där var inga hönor ute... Kanske de satt inne i värmen och ruvade (hahahahahha) men som tur var så var i allafall inte getterna rädda för lite regn utan de var minsann ute och stångades och hade roligt! Bääääää!!!! 


& när regnet hade avtagit passade de på att äta sin frukt sittandes på presenningen! Gott!
När man är på utflykt hör det till att hitta en massa fina naturfynd... Vackra löv... kastanjer... & annat höstfint! Kul att leta hösttecken!


Och våra kära största barn på Kämpingestugan har även de varit ute på spännande äventyr i vår vackra omgivning, i vår närmiljö. Att jobba med temat Närmiljö innebär ju att gå på upptäcksfärd kring sitt eget närområde, både ute och inne. Vad finns det för saker? Vilken natur är vi omgiven av? Skog? Strand? Ängar? Bondgårdar? Hur ser det ut? Hur vill vi att det ska se ut? Barnen (ja även vi vuxna om vi tänker lite mindfullness) upplever närmiljön genom alla sinnen, syn, hörsel, känsel, lukt och smak. Viktigt att vara i nuet! Hemma på förskolan har vi satt upp en karta på vårt närområde och där markerar barnen ut var alla bor för promenaderna hem till varandra fortsätter ju... och idag gick färden till....


Ooohh myyyy en hel korg med go´fika!!! Jag har skrivit det fleeeera gånger här på bloggen men jag måste skriva det igen. Vet ni att vi har världens bästa föräldrar här på Kämpingestugan, super engagerade, positiva, glada, tillmötesgående och alltid sååååå hjälpsamma. TACK! TACK! Ni e´så bra.... nej ni är faktiskt BÄST!!! & ett extra stort tack riktar vi till dagens fika korgavsändare!! Tack!



Efter den goda fikan styrde Nyckelpigorna kosan till stranden och dungen bredvid. De klättrade, lekte och hade kul. Lite utematte med kottar blev det också idag. Hur många kottar får vi lägga i en ring för att alla ska få plats inne i ringen? Hur många kottar måste man lägga för att bara ett barn ska få plats i ringen? Hur många kottar får man plocka för att få lika många som antal bokstäver i sitt namn? Det och en massa annat räknade de med kottar idag :-)

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar