torsdag 9 april 2015

Fotosyntesen

I samband med att våren sätter igång processer har de Nyckelpigor som var kvar på Kämpingestugan talat om FOTOSYNTESEN !!

Först ställde vi frågan om "hur växter får tillgång till vatten och hur växter får energi så att de kan växa alls?" De står ju "fast" i marken och kan inte som vi människor öppna en kran och dricka eller har ett kylskåp att tillgå... Hhhhhmmmm...

Barnen har mycket kloka tankar och svar på frågorna men vi kompletterar med ett klipp från Youtube som är väldigt informativt och bra upplagt.




Som ett litet experiment sätter vi en bit plast om ett par blad på en ranka. Där ska ju finnas klyvöppningar som små luckor som släpper ut vatten och syre... Kommer vi att kunna se något...? Vad kommer hända? Fortsättning följer...


Igelkottarna och Lammen har idag haft sin utflyktsdag och begav sig ut i sin närmiljö och idag kan vi pratat om NÄRMILJÖ... besök hos killen som har absolut kortaste vägen till förskolan. Tack för ett supertrevligt besök och för att vi fick komma och hälsa på!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar